vrijdag 9 augustus 2013

Weg met de Kerst (pp1)


Niet nodig om de puinzooi op zolder nóg groter te maken in een zoektocht naar Kertversieringen. Lekker geen hoofdbrekens over maaltijden; geen gepieker over Kerstboodschappen. En niet nodig om in die krankzinnige drukte een van zoveel te zijn. Een uitstekende zet van de Gezonde Volwassenen (hierna GV) in mij.

Almelo is toch een eind rijden. Een kleine twee uur neemt de rit in beslag. We gaan naar het Preston Palace. Een soort cruiseschip zonder de eigenschappen van een varende boot. Veel mogelijkheden tot vermaak, immens groot én binnen. Dit inpandige concept is voor ons een waar genot. De Beschermer kan zich hier uitstekend in vinden. Overal gezellige zitjes en volop eten en drinken, de hele dag door. Heerlijk voor ons oudjes. Wij hoeven alleen maar te genieten van de kids en onszelf bezig te houden met de dingen die wij graag doen. Lief, borduren en lezen en ik schrijven en vilten sneeuwklokjes maken, een aardigheidje voor mijn groepsgenoten, om te trakteren op mijn verjaardag.
Dat genieten van de kids spreekt helemaal niet voor zichzelf. Er is wel wifi, maar echt werken doet is niet vanzelfsprekend. Waar ben je zonder internet tenslotte. Dochterlief maakt het knap chagrijnig. Ze heeft niet eens op Facebook kunnen vermelden dat ze met vakantie is. Ja, waar (ver)blijf je dan? Dan is ze ook nog eens snipverkouden, maar gelukkig niet ongesteld dankzij de Primolut. Een welkome medestander in haar stemming.

Gelukkig is er veel patat en nog meer saus bij het avondbuffet en zelfs appelmoes voor Teske. De kids ontdekken vanavond de spareribs. Dat eten kan in elk geval geen reden tot chagrijn zijn.
Na het avondeten willen we zitten, Lief en ik. Maar wij zijn nog helemaal niet aan de beurt, helaas. De kids hebben weliswaar geheel zelfstandig het volledige emplacement verkend, maar ze zijn er nog niet aan toe om ook zelfstandig iets te gaan ondernemen. Wij moeten nog even mee… Goed, op naar de kermis. Goede attracties hoor, echt geen vijfderangs kermisje. En alle attracties zijn kosteloos voor ons. Dat wordt uitgebuit door de jongelui, vermoed ik. Al snel heb ik door, dat dat voor vandaag in elk geval nog niet opgaat. De speelautomaten zijn veel aantrekkelijker en daar moet natuurlijk vet geld in. Coindozer! In het echt! Momenteel een van de meest favoriete Apps van Lief en de kids. Dat wordt prijzen binnenslepen. Prijzen op het niveau van aanstekers. Nou ja, handig om het vuurwerk mee aan te steken volgende week. Er wordt voor vijf euro ingemikt, maar er vallen geen prijzen.

Oké, morgen meer.


24 december 2011
Marianne 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten